* Infiniti продължава да разширява и увеличава продуктовата си линия

* Q60 и QX30 са „проектирани да работят отлично“, вдъхновени от смели концепции

* Новите модели разширяват продуктовата гама на Infiniti на фона на рекорден ръст на продажбите

Роле – На 1 март 2016 г. Infiniti ще представи два изцяло нови изразителни модела на международното автомобилно шоу в Женева. Към тях ще се присъедини и изцяло подобреният Q50. Всички те колективно използват езика на разпознаваемия дизайн, иновативните технологии и прецизните характеристики при шофиране на Infiniti.

Изцяло новите автомобили са спортното купе Q60, което обещава мощно усещане при шофиране с изключително усъвършенствания нов V6 двигател с битурбо компресор, който може да се похвали с 405 PS, и премиум актив кросоувърът QX30 с неговия изваян като на автомобил-концепция екстериор, повдигната осанка и асиметричен дизайн на купето. Към тях ще се присъедини обновеният спортен седан Q50, който предлага сериозно представяне и подобрения по отношение на динамиката, които предоставят повече вдъхновяващи и носещи удовлетворение изживявания от шофирането.

Франсоа Гупил дьо Буйе, вицепрезидент на Infiniti за Европа, Близкия изток и Африка, коментира: „Това е вълнуващ момент за Infiniti, тъй като преобразихме продуктовата си линия и установихме рекордни продажби както в Европа, така и в целия свят. Новите модели, които ще направят своя европейски дебют в Женева, подчертават нашата целеустременост да разширим нашата продуктова гама в нови и вълнуващи посоки, базирани на смелите концепции за автомобилите. Това е начинът на Infiniti, който ще ни помогне да постигнем още успехи през 2016 г. и след това“.

Смелият екстериор на Q60 въплъщава езика на дизайна за „мощна елегантност“ на Infiniti чрез отличителни пропорции и стегнатите като мускули контури. Иновативните технологии, вложени в трансмисията, и мощта, канализирана през задните колела, осигуряват вълнуващо преживяване при шофиране.

3,0-литровият V6 двигател с битурбо компресор с висока производителност от новата и ексклузивна група задвижващи системи „VR“ е резултат от богатия опит на бранда в производството на модерни шестцилиндрови двигатели. Q60, който ще бъде показан в Женева, включва двигател V6 с по-голяма мощност от 405 PS, като осигурява едно от най-високите съотношения мощност-ефективност в класа на спортните купета.

Създаден за ново поколение премиум купувачи, изцяло новият QX30 може да се похвали с решителен и отличаващ се външен вид, който прави смело визуално заявление, като се присъединява към

Q30 като част от новата премиум линия от компактни модели на Infiniti. Като остава верен на конструкторския подход за „мощна елегантност“, който ръководи оригиналната концепция на QX30, автомобилът демонстрира водения от дизайна подход на Infiniti за развитие на продукта. Заедно с Q60 и QX30 Infiniti също така ще разкрие обновена версия на спортния седан Q50, който изигра ключова роля в устойчивия растеж на бранда в глобално отношение през последните години. Точно като мощния изцяло нов V6 двигател, който намери приложение в спортното купе Q60, който дебютира в Q50, е второто поколение Директно адаптивно кормилно управление (Direct Adaptive Steering) на компанията – изцяло обновено спрямо новаторската система от първо поколение, както е и новото динамично дигитално окачване (Dynamic Digital Suspension) на Infiniti, което осигурява на новия спортен седан оптимална комбинация от удобство при пътуване и водеща в класа реакция и бързина. Пускането на пазара на тези нови и обновени модели в Европа идва в момент на бързо развитие за Infiniti в разгара на интензивна глобална кампания. Infiniti продаде рекордния брой от 215 250 нови автомобила през 2015 г. по целия свят, което е повишение с 16% в сравнение с предходната година. 7000 клиенти в Западна Европа купиха новия Infiniti миналата година, което е с 45% повече от 2014 г.