SsangYong Motor Company обяви, че компанията е получила разрешение за провеждането на тестове с автономни автомобили на територията на Корея.

Изпитанията, одобрени от министерството на земеделието, инфраструктурата и транспорта, започват през този месец и от SsangYong планират провеждането на редица мероприятия с автомобили, оборудвани със система за автономно управление от Ниво 3 и разработени на базата на модела XLV.

С тези първоначални тестове, от SsangYong възнамеряват да разгледат техническата пригодност на системите си автономно управление както на затворени, така и на публични пътища. Автомобилите на компанията разполагат със системи за следене и смяна на пътното платно, система за поддържане на скорост и разстояние от друго превозно средство, и други, а от компанията коментират, че технологията е разработена така, че да прелага безопасно движение дори през нощта и неблагоприятни атмосферни условия, като дъжд.

SsangYong работи по програма за автономно управление от 2014 година, като си сътрудничи с института KATECH (Korea Automotive Technology Institute), следвайки плана си за пазарно лансиране на автономни автомобили от ниво 3 до 2020 година.

Autopress