В мрежата изплуваха снимки на нов голям пикап на марката SsangYong. Папараците са хванали колата по време на рекламна фотосесия, по време на която колата е била напълно лишена от камуфлаж, а вместо регистрационните номера е имала табелки с надпис Rexton Sports.

Но дори и без тези надписи е ясно, че колата е развита на основата на модела SsangYong Rexton от последното поколение, защото до средната колонка на покрива купетата на двата модела са напълно еднакви.

По предварителна информация, пикапът ще е наистина голям – дължината му е 5,4 метра! Такава машина ще свърши добра работа на малкия и среден бизнес, както и на хората занимаващи се с активен отдих. Предполага се че в гамата ще има и по-компактен вариант, който ще пасне добре именно за лична употреба. При него легенът ще е по-къс с 400 мм – такъв е моделът на снимката, а дължината ще е пет метра.

Съобщава се че новият пикап Rexton Sports ще има 2,2-литров турбодизел с мощност 187 к.с. и с два варианта на предавателната кутия - 6-степенна механична или 7-степенен автоматик. Задвижването ще е в типичните два варианта – задно или пълно.

Задното независимо окачване на колата донор – новият SsangYong Rexton, е заменено при новия пикап с цял мост на ресори, а дебютът на новия интересен корейски пикап се очаква през следващата пролет.

autopress