sangYong Motor Company обяви, че компанията ще вземе участие в изданието 2018 година на легендарната офроуд надпревара рали Дакар със специално разработена състезателна версия на модела Tivoli.

Състезателното Tivoli DKR, което е създадено от испанското подразделение на SsangYong, ще участва в юбилейното 40-то издание на Рали Дакар, което стартира на 6 януари в Перу и ще приключи на 20 януари в Аржентина след изминаването на повече от 9000 километра в едни от най-неблагоприятните и изискващи условия в целия свят.

SsangYong Tivoli DKR е оборудван с V-образен, осемцилиндров задвижващ агрегат, който генерира максимална мощност от 405 конски сили и максимален въртящ момент от 550 Нм. В пълна “бойна” готовност, офроуд машината тежи над 2 тона, но в същото време е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди и да развие максимална скорост на движение от 193 км/ч.

 

SsangYong направи дебют в Рали Дакар през 1994 година с Korando Family, като стана първата корейска марка със завършено състезание и то на 8 място в крайното класиране. В последващите години, марката записа участие и със състезателни представители на модели Musso и Kyron, с което в три последователни години завърши в челната десятка.