Компанията Subaru представи обновената версия на купето BRZ в Япония. Продажбите на автомобила започват на 16 април. Новият автомобил е получил подобрено окачване и доработена система на кормилното управление с електроусилвател. Модификацията R вече е достъпна с пакет Customize, който включва допълнително оборудване, в това число климатик и щора на багажното отделение. Докато версията S притежава в повече круиз контрол и осем колонки на аудиосистемата. Дизайнът на автомобила практически не е променен. В цветовата гама на каросерията са добавени два цвята – перлено синьо и червено.

Известно е, че компанията Subaru вече работи върху новото поколение BRZ. По-рано съдбата и този проект беше под угроза. В края на юни миналата година се появи информация, че купето Subaru BRZ най-вероятно  няма да получи следващо поколение. Това обясняваха с факта, че компанията Toyota, с която заедно разработваха проекта, планира да разшири сътрудничеството си с BMW при създаването на спортни автомобили. Редица медии  твърдяха, че следващото поколение Toyota GT 86, съвместен проект на Toyota и Subaru, ще бъде създаден от Toyota заедно с баварската компания. Автомобилът трябва да стане по-мощен, по-престижен и ще получи най-новите хибридни технологии, в този случай второто поколение Subaru BRZ стана просто неактуално.

Междувременно тази информация бе опровергана от президента на Fuji Heavy Industries Ясуюки Йошинара, който заяви, че работата над проекта вече е в ход.

По информация на:"Auto Motor und Sport"-ams.bg