Lamborghini разпространи първата официална информация и снимки на новата си разработка Terzo Millennio, разработена съвместно с две лаборатории на Масачузетския технологичен институт (MiT) и демонстрираща един евентуален бъдещ суперспортен представител на марката.

Основни точки при създаването на Terzo Millennio са били системи за съхраняване на енергия, иновативни материали, задвижваща система, визионерски дизайн и емоция. По отношение на първата от тях, екипът зад новия проект е заложил на суперкондензатори, а при материалите са заложили на нов метод за формоването на карбоновото тяло на автомобила, идващо с концепция за самовъзстановяване. Автомобилът разполага със сложна бордова “здравна” система, която е в състояние да регистрира нарушения в конструкцията и с помощта на микроканали да запълни процепите с възстановяващ течен агент.

По отношение на задвижващата система на Terzo Millennio от Lamborghini споделят само това, че тя е съставена от четири отделни и интегрирани в колелата електрически мотора.