Според информация на Bloomberg, всяка минута, американският производител на електромобили Tesla “изгаря” по 8000 щатски долара или 480 000 долара на час. Според изчисленията на информационната агенция, при това темпо, компанията ще изхарчи всичките си налични средства на 6 август следващата година, а за най-взискателните, от Bloomberg посочват и точен час- 2:17 минути сутринта нюйоркско време.

От Bloomberg коментират, че според анализатори темпото, с което Tesla харчи авоарите си, ще продължи, особено като се има предвид факта, че американската компания работи усилено по очакваното достигане на първоначално обявените производствени нива на дългоочаквания си първи масов модел Model 3.

От агенцията споделят също така, че това състояние на Tesla явно не безпокои инвеститорите и коментира, че акциите на автомобилния производител са поскъпнали с 3% до ниво от 317.81 долара във вторник. В резултат на това, пазарната капитализация на компанията е била на ниво от 53 млрд долара.

Свежи средства Tesla ще получи в резултат на стартирането на първичните заявки за двата си изцяло нови продукта- влекачът Semi и новото поколение на Roadster, който бяха представени от Илон Мъск на 17 ноември.

В пилотната серия Founders Series на новата Tesla Roadster, която е налична само с авансово плащане от 250 000 щатски долара, ще бъдат включени 1000 автомобила. За резервация на стандартната версия на вече 2+2 местния модел всеки желаещ трябва да внесе 50 000 долара, въпреки че няма да получи новата си кола в следващите повече от 2 години.

За резервация на Semi, Tesla иска по 5000 долара от компания, с обещанието, че ще получат своите представители на влекача през 2019 година.

Bloomberg