Американският производител на електромобили Tesla стартира процеса по приемането на заявки за закупуването на изцяло новия си суперспортен Roadster и на територията на Европа.

Във Великобритания, желаещите да придобият първи новата кола ще трябва да внесат първоначално 4000 лири, след което- до 10 дни, ще трябва да доплатят останалите 185 000 английски лири (Founders Series).

За стандартна резервация за Tesla Roadster, клиентите трябва да заделят 38 000 лири, като и в двата случая не е ясно кога ще бъдат доставени техните автомобили.

Новата Tesla Roadster беше представена от Илон Мъск в средата на ноември миналата година, като беше анонсирана като “най-бързата серийна кола в света. Точка”. Тогава той заяви, че 2+2 местният електромобил ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 96 км/ за 1.9 секунди и до 160 км/ч за 4.2 секунди и то в базовото изпълнение на колата. Автомобилът ще може да измине четвърт миля от спряло положение за 8.9 секунди, а максималната му скорост на движение ще бъде над 250 мили в час (над 400 км/ч).

Новият Roadster, който ще бъде оборудван с три електромотора за задвижване и на четирите колела, и с делим твърд таван, ще бъде в състояние да измине с един заряд на батерията си (200 kWh) 620 мили (1000 км).

autopress