• Състезанието за иновации - мисията на Panasonic Jaguar Racing - продължава с отправянето на тима към Хонконг за откриването на сезона на шампионата Формула E на FIA.
• Нов сезон, нов автомобил, нови пилоти, нови правила, нови места
• С повече от 200 нови части новият състезателен автомобил Jaguar I-TYPE 2 е по-лек и по-ефективен
• Шампионът от сезон едно, Нелсън Пикет младши, се присъединява към „второкурсника“ на Jaguar Мич Евънс на стартовата решетка

Panasonic Jaguar Racing се отправят към Хонконг за старта на техния втори сезон в шампионата Формула E на FIA. Откриването на сезона ще се състои на 2-3 декември в първия за Азия уикенд с две състезания едно след друго и за първи път пилотите Нелсън Пикет младши и Мич Евънс ще застанат заедно на стартовата решетка като част от новия британски тим.

По време на Хонконг е-При пилотите ще изпълнят 45 обиколки на 1,86-километровото улично трасе с новия Jaguar I-TYPE 2 покрай емблематичното за града пристанище. С десет завоя, два от които особено остри, Panasonic Jaguar Racing са готови да наелектризират улиците на града.

За този сезон Panasonic Jaguar Racing са разработили нов силов агрегат с повече от 200 нови части в Jaguar I-TYPE 2, за да създадат по-ефективен пакет, използвайки високоякостни, олекотени материали. Взимайки предвид всички уроци и технически постижения от сезон три, тимът вярва, че това ще има положителен ефект върху неговото представяне. За този сезон нивото на мощността в състезанието се увеличава до 180 kwh, което прави автомобилите още по-бързи.

Джеймс Баркли, Директор на тима Panasonic Jaguar Racing каза: „Много се вълнуваме да стартираме своя втори сезон във Формула Е - страхотно е да се завърнем на стартовата решетка в такъв емблематичен град.
В състезанието за иновации ние научихме много уроци от нашия първи сезон и тимът работи изключително упорито, за да сме сигурни, че имаме възможно най-конкурентния силов агрегат за предстоящия сезон. Наред с подобренията в Jaguar I-TYPE 2 ние приветстваме Нелсън сред нашите нови пилоти – всички от които, надяваме се, ще ни помогнат постоянно да печелим точки.“

Най-новият пилот на Panasonic Jaguar Racing, Нелсън Пикет младши, който спечели полпозиция във встъпителния Хонконг е-При през 2016 г., каза: „Присъединяването към Panasonic Jaguar Racing е важна стъпка за мен и беше фантастично да науча как работи този нов тим. Работя в тясна връзка с всички, за да предам своя опит във Формула Е и да стигнем следващото ниво.
Тъй като сериите стават по-оспорвани, аз исках да се присъединя към Jaguar, за да си дам най-добрия шанс за успех. Преди да застанем на стартовата решетка, няма да знаем колко са напреднали другите тимове и какви са истинските възможности на Jaguar I-TYPE 2, затова чакам с нетърпение да започнем и да дам най-доброто от себе си.“

Мисията на Panasonic Jaguar Racing - Състезание за иновации - продължава в сезон четири с целта да вдъхнови и привлече ново поколение фенове.

Като първият производител на премиум автомобили, влязъл във Формула Е, Jaguar наскоро лансира и първата в света състезателна серия с електрически автомобили - Jaguar I-PACE eTROPHY - която подчертава връзката между включването на Jaguar във Формула E, разработването на пътнически автомобили Jaguar и бъдещето на електрифицирането.

От сезон пет 20 състезателни автомобила Jaguar I-PACE eTROPHY ще се подредят на стартовата решетка в десет от най-емблематичните градове в света, в първата поддържаща състезателна серия в света с изцяло електрически автомобили. Шампионатът ще се състои в същия ден заедно с шампионата Формула Е на FIA и ще обогати графика на електрическите състезания.

От 2020г. всички нови линии модели на Jaguar Land Rover ще бъдат електрифицирани - с хибридна или изцяло електрическа технология.

Jaguar BG