Задвижван от неудържимите 1359 к.с. е новата сензация от супер спортен автомобил на Top Marques 2015 в Монако. Toroidion 1MW Concept се появи изпод перото на неизвестен финландски автомобилостроител.
Познавате ли финландска компания с името Toroidion? Ако все още не я познавате, то най-късно след 16 април вече ще я знаете за нея. Ако сте автомобилен фен и особено на супер мощни, леки и ръчно изработени спортни автомобили.

Само тийзър снимки на Toroidion 1MW Concept.

Toroidion това е финландски автомобилостроител, който се е регистрирал със супер мощния 1359 к.с. състезателен автомобил за участие в Top Marques 2015 във Форума Грималди, в Монако. Тази година изложението за милионери ще се проведе от 16 до 19 април.Финландците все още не дават информация с точни данни. Досега са се появили само няколко тийзър снимки за Toroidion 1MW Concept. От тези снимки може да се види сравнително малко, с изключение на кръглите фарове, овалната радиаторна решетка, дългия капак, купевидния покрив и късите надвеси на спортиста. Единствената техническа информация е, че енергията на супер мощния автомобил ще се генерира от електродвигател.Всъщност името на супер спортния концепт е тясно свързано с неговата мощност. 1MW означава 1 мегават, което съответства на 1000 кВт или 1341 британски кончета (к.с.). Пресметнато това са 1359 к.с.

Информация на "Auto Motor und Sport"-ams.bg