Премиерата на новото поколение на Ford Ranger е насрочена за автосалона в Детройт, но новият пикап вече е заснет напълно без камуфлаж. Колата е забелязана в Бразилия, където преминава последните си пътни изпитания.

Интересен момент около колата, е че тя се връща след отсъствие на американския пазар. Друго интересно, е че скоро на авнтосалона в Тайланд ще представят топ-варианта на колата Ford Ranger Raptor.

Съдейки по снимките новият американски пикап не е революционно, а по-скоро еволюционно развитие на сегашния модел. Променена е радиаторната решетка, фаровете са издължени, а дневните светлини са вече светодиодни. В основата на пикапа, обаче е използвана изцяло ново рамна платформа.

Ford Ranger 2019-а ще се предлага с интересен избор от двигатели. Бензиновият е 2,5 л (173 к. с.), а дизеловият е турбо, 2,2 л, 160 к.с., а на мястото на досегашния 3,2л турбодизел е нов, 2,0-литров мотор с две турбини и мощност 205 к. с.. С него ще се оборудва топ-варианта Ford Ranger Raptor. Още една техническа новост е използването на 10-степенна автоматична предавателна кутия.

Ford/ Autopress