Toyota Motor Corporation обяви, че компанията си е поставила сериозна продажбена цел, която предвижда годишната реализация на повече от 5.5 милиона електрифицирани коли, в това число 1 000 000 без отделящи вредни емисии, до 2030 година. От гиганта коментират също така, че около 2025 година, всеки един от представителите в портфолиата на Toyota и Lexus ще се предлага и в електрифициран вариант.

За постигането на тази си амбициозна цел, от Toyota Motor Corporation ще заложат на по-сериозното пазарно навлизане на хибридни, plug-in хибридни, изцяло електрически и използващи водород автомобили, както и и на сериозна развойна дейност, в част от която ще си сътрудничат с гиганта Panasonic.

От Toyota ще работят сериозно по популяризирането на изцяло електрически автомобили, като повече от 10 такива предложения ще бъдат налични за закупуване в началото на следващото десетилетие, а офанзивата на компанията ще започне от Китай, след което ще стане факт в Япония, Индия, САЩ и Европа.

За същия времеви прозорец, от Toyota Motor Corporation обещават и сериозно увеличаване на гамата си водородни коли, като ще има нови предложения както при леките, така и при лекотоварните автомобили.

Toyota Motor Corporation / autopress