Логистичният гигант UPS обяви, че компанията е направи поръчка за 125 представителя на 100% електрическия влекач SEMI на американския производител на електромобили Tesla.

От компанията коментират, че новите влекачи ще се присъединят към специалната еко-флота на фирмата, в която са включени и други транспортни средства с електрическо задвижване, както и такива, използващи газ и други алтернативни горива.

“В продължение на повече от век UPS е лидер в индустрията по отношение на тестовете и употребата на нови технологии за по-ефективно опериране на парка си”, коментират от UPS. “Очакваме с нетърпение да подобрим нашето управление с Tesla. Тези революционни електрически влекачи са обречени да поставят началото на нова ера по отношение на повишаването на безопасността, намаляването на влиянието върху околната среда и понижаването на разходи по собствеността”

Влекачът на Tesla- SEMI, който е оборудван с четири електромотора за всяка всяко едно от задните колела, беше анонсиран от компанията като такъв с автономност на движението от 500 мили (800 километра) и то при максимално натоварване и скорост на движение от 96 км/ч, като основен фактор тук е специално разработената му аеродинамика (Cd 0.36), сравнена от Мъск с тази на Bugatti Chiron (Cd 0.38).

Производството на Tesla SEMI се очаква да започне през 2019 година.

autopress