В полигона на НАМИ стартираха тестовете на прототип на седана от моделната фамилия Кортеж. В рамките на проекта Кортеж се разработват няколко модела – седан, ван, всъдеход и луксозна лимузина предназначени за висшето ръководство на Руската федерация.

Всички модели се развиват върху една и съща модулна платформа, а по предварителната информация в гамата двигатели на фамилията влизат турбочетворка с мощност 250 к.с, 650 к.с. двигател V8 и дванадесетцилиндров агрегат с четворно турбо и мощност около 850 к.с. Трансмисията ще ползва деветстепенна автоматична предавателна кутия.

Работата по проекта Кортеж стартира през 2013-а година, а купетата на машините вече преминаха нужните краштестове в Русия и Германия. Очаква се че колите ще се правят в Уляновския автозавод и ще ползват марката Aurus.

 

През това лято бяха спрени работите по развитието на варианта всъдеход и заради недостиг на ресурс беше решено усилията да се насочат към завършването разработката на останалите модели от новата руска елетна марка. Очаква се първите коли да бъдат предадени на Федералната служба за охрана - ФСО още в края на тази година.

Публичният дебют на моделите е насрочен за май догодина по време на стъпването в длъжност на новия руски президент. Също така през следващата 2018-а година се очаква и пускането на ограничена партида автомобили за свободна продажба.

Авто пресс