Volkswagen AG обяви, че компанията е избрала производственото си съоръжение в Чатануга, Тенеси, за база за производството на бъдещите си електромобили в Съединените Американски Щати.

От Volkswagen AG коментират, че тази стъпки отразява отдадеността на компанията към електрическото й бъдеще и новото развитие на бизнеса в Страната на неограничените възможности е обвързано с инвестиция в размер на 800 милиона щатски долара в завода в Чатануга, какот и с разкриването на 1000 нови работни места.

Според първоначалните планове, Volkswagen AG ще стартира производството на електромобилите си в САЩ през 2022 година, като всички модели, които ще се сглобяват там ще бъдат разработени на специално разработената за електрическа мобилност модулна платформа MEB.

В момента Volkswagen AG изгражда изцяло нов производствен комплекс за електромобили в Германия, който ще започне да функционира към края на тази година. През следващата година в Китай ще заработят още 2 завода, а до 2022 година още два в Германия.

Американското подразделение на Volkswagen ще стартира продажбите на първата си изцяло електрическа MEB кола през 2020 година, като тя ще се яви серийна верися на концептуалната разработка ID. CROZZ SUV.