Днес Volkswagen Group обяви, че до края на 2022 година, компанията ще инвестира повече от 34 млрд евро в разработката на електрически и електрифицирани автомобили, системи за автономно управление, както и в нови решения за мобилност и дигитализация.

По голямата част от инвестицията за следващите пет години ще бъде предназначена за разработката на електрифицирани и хибридни системи за задвижване за цялото семейство на Volkswagen Group. Това е поредната стъпка, която правят от компанията, следвайки анонсираната си през септември тази година стратегия за електрифициране на цялото си портфолио автомобили до 2030 година.

За изпълнението на поставените цели, Volkswagen Group ще предприеме няколко други стъпки, в това число цялостната трансформация на завода си в Цвикау, след която в него ще се произвеждат само електрически коли. Семейството на Passat ще се сглобява в комплекса в Емден, а това на Golf ще бъде пренасочено към Волфсбург от сведващата генерация на модела.

От Volkswagen Group очакват основни двигатели за бъдещото пазарно развитие на компанията да бъдат Бразилия, Китай, Русия и Северна Америка.

Volkswagen Group