Volkswagen обяви официално, че производството на новото- осмо, поколение на хитовия за марката модел Golf ще започне след малко повече от година и половина.

Новината беше обявена по време на специализираното Golf 8 Supplier Summit събитие, по време на което от автомобилната компания обявиха също така, че в новото семейство на модела ще бъдат инвестирани внушителните 1.8 млрд евро.

От Volkswagen споделят, че производството на следващия Golf ще започне след 75 седмици в завода на марката във Волфсбург, където в момента се сглобяват по повече от 2000 представителя на модела дневно.

За новото поколение на Golf, от Volkswagen коментират, че той ще пренесе марката в нова ера на свързаността на превозното средство с околния свят и функционалностите за автономно управление. “Той винаги ще бъде онлайн и неговите дигитален кокпит и асистиращи системи ще бъдат еталони по отоншение на свързаността и безопасността”, акцентират от VW.

Volkswagen Golf се продава в 108 държави и от 1974 година, до момента в глобален мащаб са реализирани повече от 35 000 000 негови представителя.