Германците вече са направили няколко първи прототипа на най-мощната и бърза модификация на компактния хечбек от новото поколение.

Инженерите на Volkswagen вече са започнали разработването на най-мощната и бърза R-версия на компактния хечбек Polo от ново поколение, който ще бъде оборудван с двигател с мощност 300 конски сили. Това съобщава вътрешен източник от компанията, пожелал анонимност.

Производството на такава модификация няма да бъде проблем, тъй като сегашният Polo GTI използва дефорсирана версия на двулитровия двигател от Golf R, на който агрегатът генерира 300 конски сили. Освен това от Golf R компактният хотхеч може да получи и двойното предаване, тъй като е построен върху една и съща модулна платформа MQB.

В момента във Volkswagen вече са налице няколко прототипа на бъдещия Polo R. В същото време ръководството на концерна все още не е взело окончателно решение за серийно производство на подобен автомобил.

Новото поколение на Volkswagen Polo дебютира през септември на автомобилното изложение във Франкфурт. Най-мощната му модификация GTI е двулитровият двигател, който замени бившия 1,6-литров агрегат.

Новият мотор генерира а 200 к.с. и 320 Нм въртящ момент, достъпен от 1500 об/мин. Двигателят работи в комбинация с шестстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Хечбекът с ръчна трансмисия ще бъде достъпен през следващата година.

Новият Volkswagen Polo GTI може да ускори до първите"сто" за 6,7 секунди, а максималната скорост на "горещия" хечбек е 237 км в час.

 

AMS.BG