Volkswagen разпространи първите официални данни и снимки на новото си спортно попълнение T-Roc R, което ще дебютира на международното изложение в Женева в началото на следващия месец.

На щанда на Volkswagen на женевското изложение ще бъде представен концептуален вариант на T-Roc R, за който от компанията споделят, че демонстрира почти всичко, което ще предложи серийната му версия.

Volkswagen T-Roc R идва с 4Motion система за задвижване на четирите колела, 7-степенна роботизирана предавателна кутия, специално доработен екстериор и интериор, и четирицилиндров двулитров TSI двигател, който е в състояние да генерира максимална мощност от 300 конски сили и максимален въртящ момент от 400 Нм.

Крайният резултат от работата на подразделението VW R е възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди и максимална скорост на движение от 250 км/ч (електронно ограничена). 

T-Roc R се отличава също така с оптимизирано окачване, спирачна система заимствана от тази на Golf R Performance, специален състезателен режим на работа, система за оптимално потегляне от място, възможност за оборудването на колата с внушителни 19-цолови джанти, стоманени подложки на педалите, както и с множество възможности за персонализация на интериора.