Volkswagen обяви, че компанията стартира процеса по приемането на заявки за новия up! GTI с предварителни продажби на базова цена от 16 975 евро.

Volkswagen up! GTI, който се отличава с понижено тегло, мощен задвижващ агрегат и специално доработено окачване и оборудване, е първия представител на субкомпактния модел, който се предлага на пазара с емблематичното обозначение GTI и който в най-скоро време ще бъде последван и от Polo GTI с 200 конски сили.

up! GTI е оборудван с TSI турбоагрегат с максимална мощност от 115 конски сили и максимален въртящ момент от 200 Нм. Максималната скорост на движение на компактната кола е 196 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч може да бъде осъществено за 8.8 секунди.

Малкият спортист идва със специално разработени елементи за екстериора и интериора, 17-цолови алуминиеви джанти, голям заден спойлер, спортен волан с кожена тапицерия, тематична тапицерия и други.

Друга интересна особеност на Volkswagen up! GTI е тази, че това е първото пазарно предложение на марката, което е сертифицирано според новия стандарт за измерване на разхода на гориво WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure). Според проведените тестове в реални условия, компактният автомобил се нуждае от 5.6-5.7 литра гориво за изминаването на всеки 100 километра.