Шведите от Volvo винаги са приемали безопасността като изконно правило при производството на своите автомобили. А когато техен модел става кола за сигурност в автомобилен шампионат (WTCC за втора поредна година), Volvo приемат задачата си още по на сърце, заричайки се, че новото V60 Polestar е най-безопасната кола за сигурност.

Компанията представи V60 Polestar наскоро, а освен задължителните елементи, които добави, нужни на един сейфти кар, тя внесе и бонус характеристики. Аеродинамичните компоненти, които бяха добавени, изцяло от карбон, се намират ниско на под вратите. Именно това нововъведение помага за увеличаване на притискането с огромните 30% и дава на V60 Polestar значително повече сцепление и стабилност при високи скорости на и извън пистата.

Под капака се намира безценния двулитров турбодвигател с четири цилиндъра, който предоставя 367 кс и 347 Нм въртящ момент в комплект с осемстепенна автоматична трансмисия. Добавени са висококачествен ролкейдж и нужното оборудване за комуникация. Развитието на колата пък е с помощта на Тед Бьорк – настоящият лидер в WTCC с Polestar Cyan Racing.

Новият сейфти кар направи дебюта си на пистата изминалия уикенд в японския кръг от WTCC, а заинтересуваните зрители и фенове, които искат да си закарат в гаража си тази безопасна кола ще трябва да приготват около 60 000 долара.