Дебютът на Volvo в сегмента на малките луксозни SUV модели се очертава като изключително успешен, след като от легендарната марка обявиха, че до момента в дилърските центрове на компанията в целия свят са постъпили повече от 20 000 заявки за закупуването на изцяло новото XC40.

От Volvo споделят също така, че първите доставки към клиенти на изцяло новото Volvo XC40, което достигна финалната фаза на престижния конкурс Автомобил на годината 2018 на Европа и беше определено за Кола на годината на престижното английско издание What Car? само преди няколко дни, вече са осъществени. Следващата стъпка по лансирането на модела, след вече стартираните в Европа и Америка, ще бъде официалната му премиера в Китай през пролетта на международното изложение в Пекин.

 

Volvo XC40 е третото глобално SUV предложение на фирмата и е първото, разработено на новата модулна платформа на марката- CMA, която ще бъде използвана във всички бъдещи модели от Серия 40 на компанията, в това число и за изцяло електрически автомобили.