Volvo XC90 вече може да се похвали с ново отличие в списъка си международни награди, следа като луксозният SUV модел получи признанието Best Buy на Consumer Guide за трета поредна година.

“Ние сме изключително горди от това, че новото XC90 беше отличено от експертите на Consumer Guide”, коменитра Андерс Густафсон, президент и изпълнителен директор на Volvo Car USA. “XC90 за пореден път преформулира категорията на седемместните SUV модели, залагайки както на стила и дизайна, така и на характерните за Volvo сигурност и практичност”.

XC90, което е носител на отличието North American Truck of the Year 2016 и Motor Trend SUV of the Year 2016, се предлага в Съединените Американски Щати на цена от 46 900 долара, като стандартно идва с респектиращо оборудване, в това число с активна система за избягване на удар с превозно средство или рпешеходец отпред, панорамен стъклен таван, интегрирана инфо-комуникационна и мултимедийна система с 9-инчов чувствителен на допир екран, и други.

По отношение на задвижващите системи, клиентите на Volvo в САЩ могат да избират между три двигателни версии, в това число и топ-версията plug-in хибрид с максимална мощност от 400 конски сили.

Volvo BG / autopress