Победителите в конкурса за насърчаване на младежката заетост "Посоката избираш ти!” бяха наградени днес (16-ти юни) в Greenwich Book Center. Като член на журито в съревнованието генералният директор на БНТ Вяра Анкова отличи един от финалистите. „Щастлива съм, че участвам в тази програма, която провокира младите хора да бъдат дейни, да се борят, да печелят състезания и да сбъдват мечтите си.” – заяви Вяра Анкова по време на събитието.

Конкурсът за любителско видео "Посоката избираш ти!" е в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и стартира в края на месец април тази година. 47 младежи изпратиха мотивиращи видеа във Фейсбук страницата на инициативата, в които споделиха своето желание за професионална реализация в България. Освен Вяра Анкова, в журито участваха писателят Захари Карабашлиева, световната шампионка по сноуборд Александра Жекова, параолимпийският състезател по лека атлетика Михаил Христов и бийтбокс изпълнителят Александър Деянов - Скилър.

На първо място се класира видео клипът на Ива-Симона Ангелова, следвана от Цветелина Иванова и Ива Вълчева. Наградата на публиката отиде при Мила Павлова. Всички наградени клипове ще бъдат използвани за популяризиране на младежките схеми за заетост по Оперативната програма в социалните медии с цел мотивиране на младите хора в България.