Skoda продължава да разнообразява предложенията на Kodiaq. SUV-ът се предлага и с оборудване Scout и Sportline. И двете версии дебютираха в Женева. Сега има и цени.

Появата на Skoda Kodiaq Scout грабва със сребристо оцветените дизайнерски елементи, включващи забележителна защита отпред и отзад. Към това ще прибавим и специално изработените 19-цолови олекотени джанти, тонирани задни и задни странични стъкла.

Kodiaq Scout със задвижване на всички колела

Радиаторната решетката е обрамчена със сребриста рамка. В същия цвят са релсите на покрива, корпусите на външните огледала, страничните прозорци и защитата под бронята, която е визуално разделена на три части отпред и отзад. Освен това Scout се отличава с логото на модела разположено на предната броня и жабката.

Разширените функции на Kodiaq Scout включват серийния офроуд асистент, пакет за черни пътища със защита на шасито и двигателя и асистент за паркиране напред и на заден ход. Интериорът включва мултифункционален волан, светодиодно осветление с LED, инфотейнмънт система, тапицирани с кожа алкантара седалки, панели на вратите с алкантара декор, стоманени педали, текстилни постелки за крака, както и лого Kodiaq на праговете на вратите.

Два бензинови и два дизелови двигателя с мощност от 150 до 190 к.с. се предлагат като опция. Задвижването на всички колела е закон.

Цените стартират от 35 050 евро

Skoda Kodiaq Scout може веднага да бъде поръчана, цените започват от 35 050 евро за 1,4-литровия ACT 4x4 със 150 к.с. и деактивиране на цилиндри. Като цяло, Skoda предлага за модела два бензинови и два дизелови двигателя. Базовият модел е оборудван с шестстепенна скоростна кутия. За малкия бензинов с мощност 150 к.с. и шестстепенна DSG Skoda иска 36 850 евро, а за топ бензиновия – 2,0 TSI 4x4 със 180 к.с. и седемстепенна предавателна кутия DSG цената е 38 350 евро. От страна на дизелите, цените започват от 37 690 евро за двулитровия TDI със 150 к.с. и ръчна шестстепенна трансмисия. Ако клиентът предпочита седемстепенна трансмисия DSG ще трябва да заплати 39 490 евро за версията със 150 к.с. и 40 890 евро за мощната версия със 190 к.с. на Skoda Kodiaq Scout.

По-спортен Sportline

Skoda Kodiaq Sportline се отличава със силно изразени спортни елементи отвътре и отвън, както и специални джанти. Спортните акценти включват елементи в черно, като радиаторната решетка, релсита на покрива, корпусите на външните огледала и обрамчване на страничните прозорци. Задните и задните странични прозорци са тонирани. Отзад доминира тясна сребърна лайсна под бронята. Страничните защитни лайсни са боядисани в цвета на каросерията. Стандартно се предлагат 19-цолови олекотени джанти в нов специален дизайн, а опционално има и джанти в 20-цолов формат. На предния калник има малък плакет с името на модела.

Базовият Sportline с оборудване Ambition допълнително предлага спортни седалки с кожа алкантара, кожа на волана и на скоростния лост, алуминиеви педали, както и допълнителни показания на дисплея. Sportline се предлага по избор с два бензинови и два дизелови двигателя. Мощностният спектър варира от 150 до 190 к.с. Задвижването на четирите колела е винаги на борда, с изключение на базовия дизелов. Цените на Kodiaq Sportline започват от 37 270 евро с бензинов двигател и мощност 150 к.с., ръчна шестстепенна скоростна кутия, а бензиновият с мощност 180 к.с. се предлага вече за 40 570 евро. Дизелът със 150 к.с. струва от 39 910 евро, а базовата цена за дизеловия двигател със 190 к.с. е 43 110 евро.

Skoda/ ams.bg