След тройната световна премиера на новия си субкомпактен SUV в Амстердам, Шанхай и Сао Пауло, Volkswagen анонсира, че в дилърските центрове на марката вече се приемат заявки за закупуването на модела T-Cross.

Базовата цена на VW T-Cross, за който от марката коментират, че е по-добър вариант за градска употреба от вече познатите T-ROC и Tiguan, е определена на 17 975 евро.

Разработен на модулната платформа MQB на компанията, новият SUV автомобил е с дължина от само 4.11 метра, но в същото време е с междуосие от 2.56 мм, което обещава достатъчно вътрешно пространство. Допълнителен комфорт и модулност в интериора са постигнати и чрез въвеждането на регулируеми с 14 сантиметра по основната дължина на колата задни седалки. В зависимост от тяхната позиция, товарното отделение на T-Cross е в състояние да предложи вместимост от 385 до 455 литра, а при сгъването на облегалките на задните седалки обемът може да достигне 1281 литра.

T-Cross се предлага с избор между четири турбо версии- три бензинови и една дизелова. Две от модификациите са еднолитрови, трицилиндрови с 95 и 115 конски сили, третата бензинова е 1.5-литрова четирицилиндрова със 150 конски сили, а дизеловият вариант е 1.6 TDI с 95 конски сили.

В стандартното оборудване на T-Cross са включени спирачен асистент с функция за разпознаване на пешеходци, система за задържане на превозното средство на пътното платно, подпомагане на потеглянето по наклон и други, а като допълнителна екипировка са налични адаптивен круз контрол и паркинг асистент.