На 26 май дебютът си в играта за "Плейстейшън" "Gran Turismo 6" направи един впечатляващ автомобил. Три дни по-късно "Фолксваген GTI роудстър" беше показан в реалния свят на сбирката на феновете на моделите на "Фолксваген" груп във Вьортзее.

Двуместният роудстър се задвижва от трилитров V6 битурбо двигател с мощност 503 конски сили и 560 Нм. максимален въртящ момент. В комбинация със седемстепенният автоматик с двоен съединител и задвижването на четирите колела, автомобилът от бъдещето се катапултира до 100 км/ч за 3.6 секунди. Максималната скорост е 309 км/ч.

Въпреки че няма шанс "Фолксваген GTI роудстър" да се появи в серийно производство, той подсказва някои дизайнерски елементи, които ще видим в следващите генерации GTI модели на марката. В серийните автомобили вероятно ще се използва и новоразработеният червен цвят, кръстен "Gran Turismo Red".

Дизайнът на 20-цоловите джанти също ще послужи за разнообразяване на гамата от колела на концерна. В интериора впечатляват спортните седалки и удобният волан.

Информация - http://www.dnevnik.bg