На 31 януари започнаха продажбите на новата LADA Vesta - седан Vesta Sport, чийто дизайн бе разсекретен миналото лято.

АвтоВаз декларира, че автомобилът съчетава богат набор от оборудване, остра управляемост, ярък и в същото време агресивен външен вид. В колата са приложени общо повече от 200 нови части и възли.

Седана получи 1.8-литров двигател със система за контрол на синхронизацията на клапаните. Заедно с модернизираните всмукателни и изпускателни системи, това увеличи максималната мощност до 145 конски сили. Двигателят работи в комбинация с ръчна трансмисия с подобрено задвижване.

Отнема 9,6 секунди, за да се ускори от 0 до 100 км / ч. Максималната обявена скорост е  193 km / h. Потреблението на бензин в градския условия  е 10,6 литра на 100 километра, в извънградските 6,4 литра на 100 километра.

Автомобилът е оборудван със специално проектирана спирачна система. Повишен диаметър на предните спирачни дискове; дискови спирачки, монтирани на задния мост. Окачването се подценява с 31 мм. Системата ESC получи спортни настройки и възможност за пълно изключване.

За LADA Vesta Sport има максимална степен на Luxe: цената започва от 1 009 900 рубли. Оборудването включва климатичен контрол, круиз контрол, многофункционален волан, отопляеми предни седалки, сензори за дъжд и светлина и аудио система.

Допълнителният мултимедиен пакет включва камера за обратно виждане, медиен център с навигатор и отопляемо предно стъкло. С тези екстри цената скача на 1,045,900 рубли.