Volkswagen Group обяви, че компанията е взела крайно решение по стартирането на серийно производство на мобилните си зарядни станции за леектромобили, които бяха анонсирани само преди няколко дни.

Иноватовното решение за зареждане на до 4 електромобила едновременно на Volkswagen Group ще бъде пуснато в производство през следващата година, но преди това, през лятото на тази година, на територията на Волфсбург ще бъде проведена тестова програма в реални условия. Серийното производство на мобилните станции ще започне през следващата година, като сглобяването им ще се извършва в комплекса на групата в Хановер.

Мобилните зарядни станции на Volkswagen могат да функционират в два основни режима- самостоятелен, при който след изтощаването на батерийния модул, следва цялостната подмяна на инсталацията със заредена, и свързан, при който инсталацията се закача към токопреносната мрежа.

Благодарение на компактните си размери, мобилните зарядни станции (360 kWh) могат да бъдат бързо и ефективно разполагани навсякъде в градски условия, като основни места за интегриране са обществени паркинги, жилищни и административни учреждения и други.