Правителство с министри, подбрани „по много експертен начин“ – така Пламен Николов от ИТН определи проектокабинета си, който днес партията на Слави Трифонов представя на част от останалите сили в НС. От свои източници в разговорите, bTV разполага с част от имената:

Георги Георгиев  – МРРБ

Петър Илиев  – МВР

43-годишният главен асистент в Юридическия факултет на Алма матер Петър Илиев беше спряган за премиер. Преди това беше предложен за министър на правосъдието в обявения, но след това оттеглен кабинет на ИТН с премиер Николай Василев.

По време на мандата на 44 НС Илиев беше консултант на ПГ на социалистическата партия. През 2016 г. участва в организацията на референдума на Слави Трифонов. След това юристът влезе в експертния екип на партията „Има такъв народ“.

Ради Найденов  – МВнР

Кариерата на Найденов започва в Министерството на отбраната в дирекция „Политика и сигурност“  през 1992 г. а по-късно преминава в МВнР, където е дипломат в кариерата. По-късно влиза в общественото пространство като началник на кабинета на Симеон Кобургготски, когато последният е премиер на България. Найденов е специализирал в Германия, Франция и САЩ и е бил извънреден посланик в Швейцария, Лихтенщайн и ръководител на посолството ни в Берн.

Теодора Пенева  - Министерство на труда и социалната политика

Теодора Пенева е експерт по енергийна бедност и социална политика. Има 17 години практичен и управленски опит в изследванията на пазари, отрасли и сектори. Работи в системата на БАН.

Теодора Генчовска  – Министерство на отбраната

Теодора Генчовска е експерт по отбраната и въоръжените сили и говори два езика, на 50 г. Тя е възпитаник на Военната академия, преминала е и през редица допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ.

Професионалната ѝ кариера стартира в Генералния щаб на Българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел „НАТО и Европейски съюз“ в Министерството на отбраната. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия.


Пламен Данаилов  – Министерство на финансите

Завършил е УНСС със специалност „Счетоводство и контрол“, като повече от 20 години се занимава с това. Има опит в работата с големи международни компании и е управител на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги. Част е от икономическия екип на ИТН. Пред bTV е заявявал, че приемането на еврото у нас е неизбежно и въпросът е кога ще стане това.

Александър Николов  – Министерство на енергетиката

Предложеният да поеме енергийното министерство Александър Николов в момента заема поста заместник-министър във ведомството. Магистър е по финанси от УНСС и притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии.

Силви Кирилов  – Министерство на здравеопазването

Доц. д-р Силви Кирилов е дългогодишен ръководител на ред големи болници у нас - Александровска, "Доверие", "Уни Хоспитал" и др.


Момчил Иванов  – Министерство на правосъдието

Момчил Иванов е адвокат и областен координатор на ИТН за област Велико Търново. Завършил е история и право във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Адвокат е по граждански и търговски дела, преподавател по търговско и гражданско право в Юридическия факултет на ВТУ, а в периода 2009-2012 г. е бил хоноруван преподавател в Стопанската академия “Димитър Ценов” в Свищов. Той има опит в политическия живот, бил е активист на СДС.

Гроздан Караджов  – Министерство на транспорта

Той е бизнесмен и юрист по образование. Бивш депутат от Реформаторски блок.

Десислава Димитрова  – Министерство на икономиката

Радостин Василев  – Министерство на младежта и спорта

По образование е юрист, като адвокат се занимава с международно спортно право. Консултирал и консултира голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. 

Ивайло Кожухаров  - Министерство на туризма

Кожухаров е мениджър в сферата на туризма със 17-годишен опит както по Черноморието, така и в столицата. Член е и на УС и съучредител на „Българска асоциация на Професионалистите в мениджмънта на хотели“.

Георги Султанов  - Министерство на културата


Оперният артист Георги Султанов е работил с всички музикални институти в България. Гастролира в Германия, Франция, Швейцария, Испания, Китай и др.

 

източник: BTV.BG