Случай на тотална немърливост и безочие стана известен от деня на изборите и 4 април. Мъж на 66 години от Берковица, който бил поставен под карантина за лечение от COVID-19 от 25 март до 7 април, работил на изборите като председател на секционна избирателна комисия в Берковица, съобщиха от ОД на МВР в Монтана.

На 3 април вечерта той приел книжата в секцията, работил през целия ден на 4 април, заедно с останалите хора в комисията, и се прибрал едва към 2.00 ч. на 5 април, след като предал протоколите с резултатите от СИК.

По случая са разпитани свидетели, които са потвърдили, че въпросният мъж работил в комисията. Срещу нарушителя е образувана преписка по член 355 от НК и е уведомен дежурен прокурор. През последните три дни в Монтанско са установени 15 случая на нарушена домашна карантина.

Част от нарушителите ходили в паспортната служба на ОДП в Монтана и в сградата на КАТ в града, за да си извадят нови лични документи и да регистрират автомобил на свое име, уточниха от полицейската дирекция в Монтана. Всеки ден във Варна и областта се образуват по няколко досъдебни производства за нарушаване на карантинните мерки, припомнят от ОД на МВР в морската столица.