Предаването на БНТ „Нощни птици“ получи награда от фондацията на оперната прима Александрина Милчева. „Млади български таланти“ отличи предаването за интересния и нетрадиционен подход в подбора на теми и гости в студиото. Лично Милчева, която е председател на фондацията, ще връчи наградата на водещата Искра Ангелова на живо в предаването тази неделя, 30 ноември. Началото е в 23:20 часа по БНТ1.

„Присъждаме тази награда на Искра Ангелова и предаването „Нощни птици“ заради приноса им както към българската култура, така и към журналистиката. Предаването разчупва клишетата и представя гостите си като човешки същества, извън ролите им пред публиката. Изтънченото чувство за мярка прави „Нощни птици“ емблематично предаване, което съчетава култура, вкус и класа.“ Заедно с почетната грамота, Искра ще получи и икона на Свети Седмочисленици – първите будители.

За зрителите на „Нощни птици“ има и още една приятна среща. Специален гост ще бъде актьорът Калин Врачански. За доброто настроение на гостите и приятелите на предаването пред екрана ще се погрижат певците Вяра Панталеева и Владо Михайлов, както и Мишо Шишков и неговият оркестър.

Гледайте „Нощни птици“ с Искра Ангелова тази неделя, 30 ноември, от 23:20 часа, само по БНТ1!