Изпълнителният супервайзер на детската „Евровизия” Владислав Яковлев беше у нас, за да разгледа базата на Националния дворец на културата. Визитата е по покана на директора на НДК Мирослав Боршош. Двамата обсъдиха възможността София да бъде домакин на следващото издание на популярния музикален формат, което ще се проведе през ноември тази година.

Яковлев останал очарован от невероятния капацитет на базата и предложението на директора за съвместното сътрудничество.Боршош показал на Яковлев залите в НДК и му представил предимствата, които би имало българското домакинство. Двамата обсъдили още развитието на културата и в частност на музикалната индустрия в България, както и възможностите за бъдещо дълготрайно сътрудничество.

Страната ни бе предложеа да приюти престижното събитие заради среброто, което Крисия, Хасан и Ибрахим грабнаха в Малта и след като победителят Италия се отказа заради финансови проблеми. В началото на годината БНТ получи и официална покана да организира конкурса. „За БНТ един от най-важните въпроси, който стои в момента, е възможността за организиране на детската „Евровизия” и се радвам, че получихме голяма подкрепа в това отношение.

Мисля, че това е шанс не само за БНТ, а би трябвало да бъде национална кауза за България. Радвам се, че всички разбират това”, коментира тогава генералната директорка на БНТ Вяра Анкова.