Броят на домакинствата в света, които използват телевизори UHD вече надхвърлиха цифрата от 200 милиона, показва последното проучване на Strategy Analytics. Авторите на доклада за 4K и 8K прогнозират, че до края на 2018 година UHD телевизори ще достигнат до 222 милиона домакинства, което представлява ръст от почти 50%. в рамките на дванадесет месеца.

Северна америка ще продължи да води в индустрията в областта на използването на телевизори UHD - 71%. в домакинствата до  2023 г.,

Най-големият пазар на UHD телевизори е в Азиатско-Тихоокеанския регион, където през тази година ще бъдат продадени почти 46 млн. броя.

Продажбите на 8K-телевизори ще достигнат повече от 400 хиляди през 2019 г. и над 11 милиона броя през 2023 г., което представлява 6 на сто от пазара на UHD телевизори .

През 2023 г.  3,9 на сто. домакинствата ще имат UHD телевизори в Северна Америка с резолюция 8K, в сравнение с 4,1 на сто. в региона на Азия и Тихия океан и 1,7 на сто. в Западна Европа.

                                     

За България обаче към момента никой не води статистика колко  UHD телевизори има в родните домакинства, едно обаче е ясно в момента повечето домакинства ползват обикновенни телевизори а причината е липсата на средства за закупуване на HD или UHD телевизор.