С празник на тема „Пътна безопасност“ столичното 28-мо СОУ стана поредното училище, което се включи в социално отговорната кампания на Българската национална телевизия „Спри, детето запази!“. Тържеството бе организирано от Столична община, БНТ и отдел „Пътна полиция“ като продължение на Третата глобална седмица за пътна безопасност. Знаци с логото на „Спри, детето запази!“ бяха поставени на пешеходната пътека, където на ден пресичат стотици деца. Отец Григорий отслужи водосвет за здраве и безопасност на пътя.

„Важно е всеки един от нас да обърне внимание на ангажиращия призив на кампанията „Спри, детето запази!“. Това е и нашата цел тук днес - да променим отношението и поведението на всички участници в движението. Притеснителното е че много от проучванията показват, че всяка година две класни стаи остават празни от инциденти на пешеходни пътеки“, заяви Филипа Иванова, след като раздаде стикери с призива „Спри, детето запази!“ на всички деца.

По време на събитието художникът Иван Яхнаджиев, заедно с възпитаниците на училището и децата на Отец Иван от Нови Хан, украсиха с рисунките си автобус, който бе докаран в двора специално за празника. Към тях се присъединиха и актьорите от детски център „Весел столичен светофар“.

„Мероприятието е продължение на третата глобална седмица по пътна безопасност. Основното мото на кампанията беше „Спаси живота на децата“, които са най-застрашени. Всички събития, които се организират, са от голяма полза за техния живот и здраве“, каза комисар Рановски.