В неделя БНТ ще излъчи отново първата гала вечер на „Лачените обувки на българското кино“. Само пет дни още зрителите ще могат да гласуват в сайта на БНТ – ТУК - за любимия си български филм. Анкетата, публикувана в интернет страницата на националната медия, ще бъде активна до 23:59 ч. на 18 март.Гласуването започна на 1-ви март, когато с гала вечер бе даден стартът на една от най-мащабните продукции на БНТ, посветена на 100-годишния юбилей на българското кино „Лачените обувки на българското кино“. С този проект обществената медия търси любимия български филм на зрителите. Кой е той ще стане ясно през месец юни.

Поради големия интерес към първото студийно предаване на „Лачените обувки на българското кино“, БНТ 1 ще излъчи отново бляскавата вечер тази неделя (15 март) от 13:45 ч. Зрителите ще си припомнят кои са стоте заглавия и ще видят отново обичаните лица от киното, които гостуваха на водещите Параскева Джукелова и Стефан Щерев. БНТ очаква вашите предложения и за рубриката „Парчета кино“, в която всеки може да предложи своя римейк на сцена от популярен български филм. Видеата могат да се изпращат на bgkino100@gmail.com или на адреса на Българската национална телевизия – София, ул. „Сан Стефано 29“ – Българска национална телевизия, за предаването „Лачените обувки на българското кино“. Клиповете ще се приемат до 31 май включително.

Гледайте тази неделя (15 март) от 13:45 ч. по БНТ1, повторението на първата гала вечер на „Лачените обувки на българското кино“!