Сателитен оператор SES (Astra) разпространява към края на септември 2017 г. над свойте сателити 7743  телевизионни програми, което е от шест процента повече сравнение с предходната година. Повечето нови програми са се появили в Европа, Северна Америка и в международен план.

Броят на HD канали се увеличава с до седем процента или общата бройка възлиза на  2601 HD канали или 33,6% от общия брой на програми (преди година: 33,3%).

Съотношението на програмите MPEG-4 също се увеличава. От 59.9% (преди година) до 63.5%.

Броят на телевизиите в Ultra HD резолюция от се увеличана от 17 на 24 за една година.

Операторът консолидира своята позиция. Като наскоро подписа важен договор с платения оператор на Sky-telecom да наеме седем транспондера на 19.2 ° E.

Този месец, SES подписа договор за десет години и с QVC  за да се осигури разпространението на новата програма UHD и разширяването на съществуващите договори за разпространение на радио- и телевизионно разпространение в SD и HD.

SES също така подписаха многогодишен договор с оператора на платени телевизионни услуги за Viasat Украйна за излъчването на 40 платени телевизионни канала, включително 13 в HD. Друга новост е договора за разпространение на първият наземн мултиплекс капацитет за  Узбекистан който бе сключен с SES (Astra).