Шокиращо с лед Нова година съществува огромна вероятност българският футболен ТВ запалянко да гледа срещите от "А" група и тези от Висшата английска лига само ако плаща допълнително, съобщава Sportal.bg.

Според различни източници шефът на Нова телевизия Дидие Щосел, която държи правата за двете най-гледани клубни първенства в България, обмисля да ги спре от ефира на Диема и да ги премести в платен спортен канал. Този канал ще струва на българския запалянко 3,99 лева на месец. Аргументите са, че така се процедирало в много други европейски държави.

Критиците обаче вадят сериозни доводи срещу това. Според тях в Европа действително съществуват подобни платени канали, но първо те предават абсолютно всички срещи от всеки кръг, а не както действа Нова - по 4 мача, и второ - картината е с далеч по-добро качество.

А за капак родният ТВ запалянко често пропуска да види повторения от най-интересните моменти в двубоите от "А" група като голове, засади, съществуващи и несъществуващи дузпи, което не е присъщо за спортните канали в Европа.Единствената добра новина за зрителите е, че те най-вероятно ще се отърват от рекламите, насочени към женската аудитория (б.а. купете си прах за пране, дамски превръзки), които вървят преди, по време и след срещите.Лошите новини за родния ТВ зрител може и да не спрат дотук.

Според различни информации, от Нова ТВ обмислят да поискат от кабелни оператори увеличение на таксата с по 2 лева на абонат, което автоматично ще удари със същата сума по джоба на крайния потребител.Така нововъведенията могат да излязат доста солено на българския зрител, като му оскъпят теливизионния пакет с цели 5,99 лева на месец.

Sportal.bg добавя още , че шефът на Нова обичал да се хвали с новите подобрени рейтинги на телевизията, което му давало увереност да внедри ексцентричните си и рисковани идеи. Много ТВ специалисти обаче съветват телевизията да погледне реално на нещата и да не се доверява много-много на агенцията, която им предоставя рейтингите.

Както е известно, въпросната агенция се забърка в куп грандиозни скандали в Турция, Индия, Украйна и САЩ.През март миналата година медиите в южната ни съседка гръмнаха с новината, че системата за телевизионни рейтинги в страната се е сринала.

"Нилсен" бяха обвинени, че са разкрили самоличността на 2500 домакинства, оборудвани с техните пийпълметрични устройства.

Вследствие на разкриването на данните, месеци наред местни продуцентски и телевизионни компании са изплащали на "важните" зрители щедри подаръци, за да гледат точно определени предавания.

Припомняме ви,че преди няколко години мачовете от Англия върхя по спортиня платен канал ''Диема Екстра',' за който обаче абонатите не бяха навити да се изръсват заради, което той и не просъществува много дълго. А група от своя страна на няколко пъти беше готова да тръгне по нов платен канал, който обаче така и не стартира заради разправийте в БФС.

Очаквайте подробности по темата !

*В статията е използвана информация от sportal.bg