ADATA обяви пазарния дебют на своето ново i-Memory устройство AI920. Флаш паметта е изключително компактна и лека и комбинира Apple MFi-сертифициран Lightning конектор за прехвърляне на информация от и към iOS-базирани устройства и USB 3.1 стандарт.

AI920 разполага със сигурно криптиране и е водо- и прахоустойчив. Потребителите ще могат да избират между капацитет от 32GB, 64GB и 128GB. От компанията са решили дизайна в типичните за Apple златист и розово-златист цвят.

Гъвкавият двоен стандарт на свързване осигурява скорост на четене до 150MB/s с USB 3.1 и до 30MB/s при Lightning конектора. Безплатното вградено приложение i-Memory поддържа индивидуални файлове по-големи от 4GB, което позволява прехвърляне на 4K съдържание. В допълнение към съвместимостта на устройството с всички широкоразпространени формати за аудио, снимки и документи, флаш паметта също така поддържа директен 4K видеозапис, както и iOS Live Photos. Друга полезна функция е възможността за архивиране с едно докосване, при която потребителите просто маркират съдържание и кликват върху иконка, след което то автоматично се записва на драйва. Не по-малко практична е и включената поддръжка на субтитри.