Air France започна мащабно модернизиране на пътническите кабини на своите самолети Airbus A330 с глобална инвестиция от 140 млн. евро. Новото изживяване в облаците компанията предоставя на гостите на борда на полети на дълги разстояния в класите Business, Premium Economy и Economy в 15 летателни апарата, които ще бъдат с напълно нов дизайн до 2020 г. Първият полет на самолет с изцяло обновен интериор бе осъществен на 3 февруари 2019 г. от Париж до столицата на Гана, Акра.

Бизнес, спокойствие, празничност

Напълно обновените седалки в Airbus A330 в Business Class се превръщат в абсолютно хоризонтално легло с дължина 2 м и ширина 57,1 см, идеално за дълги полети със смяна на часови зони. Седалката се адаптира според ситуацията, независимо дали пасажерите са сами или с придружител. Клиентите избират между по-голяма близост, когато пътуват с някого, или пълно уединение, благодарение на плъзгащ се панел, разделящ седалките. 18,5-инчов HD сензорен екран в комплект с интуитивни слушалки предлага на бизнес клиентите над 1400 часа развлечения, а подобренията на бара на самообслужване са с мисъл за комфорта на пътниците.

Повече услуги и комфорт в Premium Economy

В Premium Economy удоволствието и релаксацията са осигурени чрез допълнително пространство:

седалката се накланя на 130 градуса, като тя е една от най-широките, предлагани на пазара – 48,3 см
разстоянието между седалките е 102 см
лумбална (ортопедична) опора, адаптирана за различни форми на тялото
допълнително място за съхранение на багаж
по-широка подложка за краката
най-новото поколение 13,3-инчов HD екран
обновени по-меки възглавници на седалките и по-широки кожени подлакътници
На борда на всички самолети за дълги полети Air France осигурява на клиентите си червени пухени възглавнички и тъмносиньо одеяло, както и несесер с принадлежности, допълващи комфорта им. Между релаксацията и гурме изкушенията всеки клиент може да се възползва от Wi-Fi на борда, електрически контакт и два отделни USB порта.

Комфорт за всички с Economy

Седалката в Economy класата се променя за още повече комфорт:


повече пространство между подлакътниците
подсилена ергономична пяна в седалката и 118 градуса накланяща се облегалка
79 см пространство за краката
по-широка сгъваема масичка и по-голям, последно поколение 11,6-инчов 16:9 сензорен екран
За едно наистина комфортно пътуване Air France предлага нов дизайн на широка гама аксесоари. Освен одеялото и пухените възглавнички в корпоративните цветове на авиопревозвача – червен и син, гостите на борда ще получават и нощни маски в различни цветове и с разнообразни детайли, които могат да бъдат колекционирани. Седалката в Economy класа е оборудвана с личен контакт и USB порт, които дават възможност на пасажерите да използват електронните си устройства през целия полет.

Пътуване с връзка чрез Air France Connect

На борда на всички обновени машини Airbus A330 Air France предлага новата си интернет връзка Air France CONNECTWi-Fi, за да можем да останем свързани с глобалната мрежа през целия полет. Пътниците могат да избират между 3 Wi-Fi входа или паса, достъпни през личните им устройства (смартфон, таблет, лаптоп)

Безплатен пакет “Message”


Той позволява на клиентите да изпращат и получават безплатни съобщения през любимите си приложения на смартфона или таблета по време на полет. Пасажерите имат достъп и до сайта на Air France airfrance.com, както и до приложението Air France app, за да проверят или променят своите резервации.

Пакет “Surf”


Клиентите могат да сърфират в интернет и да получават и изпращат мейли. Те имат възможност да използват тази услуга по следния начин:

3 евро за цялото времетраене на полета, ако е на близко разстояние
От 5 евро за цялото времетраене на полета, ако той е на средно разстояние
8 евро (4345 км) за един час или 18 евро (9656 км) за цялото времетраене на полета, ако той е на дълго разстояние
Пакет “Stream”

Достъпен е при всички полети на дълги разстояния и включва всички предимства на пакетите Message и Surf. Stream дава достъп до високоскоростна интернет връзка, с която да стриймваме и теглим съдържание по време на полет срещу 30 евро (16000 км).

Услугата Air France CONNECT постепенно ще бъде разширена, за да предложи на клиентите допълнителни услуги и развлечения, като подробна информация за полетите, пазаруване, богат избор от филми и сериали, документални филми, които клиентите да могат да гледат безплатно на смартфона или таблета си. Връзката Air France CONNECT ще бъде достъпна и на борда на Боинг 787, след което и на борда на Боинг 777. Целият флот на Air France ще бъде снабден с AIR FRANCE CONNECT до края на 2020 г.

До края на зимния сезон клиентите на Air France ще могат да се насладят на модерните кабини на полетите до Акра (Гана), Уагадуго (Буркина Фасо) и Хюстън (САЩ). От летния сезон на 2019 г. новият Airbus A330 поетапно ще започне да обслужва също така Котону (Бенин), Лагос (Нигерия), Ниамей (Нигер), Бангалор и Делхи (Индия), както и Сиатъл, Чикаго и Далас (САЩ).