Повечето американци предпочитат да се откажат от гледането на телевизия, отколкото от ползването на интернет, сочат резултатите от изследване на института Пю, цитирани от АФП.

Около 53 на сто от американските ползватели на интернет намират за много трудно да загърбят уебмрежата, докато това се е отнасяло за 38 на сто от тях през 2006 г.
Само 35 на сто от американците намират за трудно да се откажат от гледане на телевизия, при 44 на сто от тях през 2006 г. Жените са по-привързани към интернет, отколкото мъжете.

По-привързани към уебмрежата са също американците с университетски дипломи и богатите американци. Изследването освен това показва, че мобифонът заема втора позиция след интернет - 49 на сто от притежателите на мобифони преценяват, че ще им бъде трудно да се разделят с тях, при 43 на сто от собствениците на мобифони през 2006 г.

Таблетите подгряват манията

Колкото до стационарните телефони, едва 28 на сто от притежателите им намират за трудно да се разделят с тях, при 48 на сто от собствениците им през 2006 г. Днес 87 на сто от американците ползват интернет, докато това се е отнасяло за 14 на сто от тях през 1995 г.

През същата година 42 на сто от американците не били чували за интернет, докато 21 на сто имали само бегла представа за какво става дума. Днес американците ползват също по-често интернет - 71 на сто от тях го правят ежедневно, при 29 на сто през 2000 г.

Днес 68 на сто от американците поне от време на време се свързват с интернет посредством мобифона или таблета си. Около 90 на сто от американците притежават мобифони, а две трети от тях ги ползват, за да сърфират в интернет.

Източник: sbj-bg