Нова двойка водещи ще чете новините в централната емисия на Би Ти Ви. Лиляна Боянова, за която от телевизията съобщиха във вторник, че вече е част от екипа им, ще замени Гена Трайкова. На мястото на Венелин Петков ще застане Иван Георгиев, който в момента чете късните новини на Би Ти Ви в 23,30 ч.

Боянова и Георгиев най-вероятно ще водят централната емисия новини през уикенда. В делничните дни това ще правят Виктория Петрова и Юксел Кадриев. Двамата ще се редуват през седмица и в късните новини - една седмица в 23,30 ч най-важното от деня ще съобщава Петрова, следващата ще е ред на Кадриев.

Промяната се наложи, след като в средата на февруари Петков стана шеф на голямата дирекция "Новини, актуални предавания и спорт". Колежката му Гена Трайкова, която е и продуцент на "Би Ти Ви Документите", ще бъде повишена и ще стане главен редактор на новините. Но досега телевизията търсеше техни заместници и все още не е обявила официално, че това ще са Лиляна Боянова и Иван Георгиев.

И двамата са кадри на Би Ти Ви. Той е в телевизията от 2006 г., като преди това работи в програма "Христо Ботев". Тя беше лице на централната емисия новини на ПРО.БГ, където се редуваше на екрана с Валя Войкова. През 2010 г. медийната група на Би Ти Ви бе купена от корпорацията Central European Media Enterprises (СМЕ), която притежава и ПРО.БГ. Така Боянова стана част от екипа. Малко след това се появява и първородният син Камен, който сега е на 3 г.

Друга майка най-вероятно ще се завърне скоро в Би Ти Ви. Лора Крумова - водещата на "Тази събота/Тази неделя", излезе в майчинство заради сина си Явор. Предаването пое репортерът Антон Хекимян. Сега е оглеждан за водещ на "Тази сутрин". Журналистическите му качества са направили добро впечатление на ръководството на телевизията.

В Би Ти Ви вече търсят нова екранна двойка и за сутрешния блок. Водещата Генка Шикерова е бременна в шестия месец и ще е на работа до края на май. И най-вероятно от "Тази сутрин" с нея ще слезе и колегата Константин Караджов, на чието място ще влезе Антон Хекимян. По това време се очаква Лора Крумова да се завърне и да поеме блока си през уикенда. Синът Явор се роди на 20 септември миналата година и вече е на половин година. За него се грижи основно Лора с половинката си Сотир.

Информация: http://www.24chasa.bg