Върховенството на закона гарантира основните ни човешки права и свободи, също както регламентира задълженията ни. Въпреки това, у нас ежедневно се допускат отклонения от нормата, а законите, изглежда, не важат за всеки. Истината е, че за едно общество можем да съдим по отношението му към различния.

В публичното пространство се появиха твърдения, че новият проект на Антонина е хомофобски, макар замисълът на „Метро“ да е изцяло в друга посока – „Аз съм последният човек на света, който може да бъде обвинен в хомофобия! Хората, които ме познават и следят моето творчество, знаят много добре, че винаги съм проявявала разбиране и толерантност към ЛГБТ общността.“ – уверява Антонина.

Темата се разгоря след коментар под провокативното видео, а когато голям новинарски сайт ѝ зададе директно въпроса, мненията се поляризираха. Изпълнителката заявява – „В „Метро“ изобщо не става дума за хомосексуализъм. Моите почитатели вече са видели клипа и едва ли е нужно да влизам в обяснителен режим. Любопитно е обаче на кого му хрумва да си прави ПР, откривайки хомофобия в песента.“

Певицата не взривява общественото мнение за първи път. Провокативният стил, дръзките послания и уникалните интерпретации по горещи теми я превърнаха в едно от актуалните имена в попфолка. Феновете добре познават „Да не се объркаме“ и „Мъжки работи“ – проекти, които са именно знак за толерантност и разбиране към ЛГБТ общността.

Антонина е категорична – „Проблемът не е в моите песни или клипове. Проблемът е навън, по улиците, в ежедневието ни. В това, че някой може да бъде нападнат, само защото прилича на обратен или е гей. Трябва да се фокусирате върху важните неща – върху това как функционираме като общество. Докато търсим хомофобия там, където я няма, пореден човек е пребит на улицата!“