Михаела Маринова от третия сезон на X Factor с дебютен сингъл

Остават броени дни до най-престижните музикални награди за българска музика, които тази година са добра равносметка за артистите на „Вирджиния Рекърдс” и екипа на компанията. В категорията „БГ Дебют“ се състезават трима X фактори – Жана Бергендорф, Ана-Мария Янакиева и Атанас Колев, а победителката от втория сезон на формата е номинирана в още три категории – „БГ Изпълнителка“, „БГ Текст“ и „БГ Песен“, за дебютната й песен „Самурай”. В началото на май излезе и новият сингъл на Жана „Невъзможни сме сами“ по текст на Любо Киров и музика от авторите на „Самурай” Рей Хеджис и Найджъл Бътлър.

Любимият на тийнейджърите хип-хоп тандем Pavell & Venci Venc’ е номиниран за „БГ Дует/трио“. Заедно с колегата си Моисей, Pavell & Venci Venc’ са подготвили специално за събитието неочаквана версия на хита си „Единствената”. Водещият на церемонията и победител от първия сезон на X Factor Рафи Бохосян се състезава за отличието „БГ Изпълнител“. Голямата изненада за публиката е финалистката от последния сезон на най-успешното музикално риалити Михаела Маринова, която ще представи първия си самостоятелен сингъл „Стъпка напред” само няколко месеца след края на формата.

В деветте категории се борят по пет претенденти за признанието на българската публика, която гласува за своите фаворити в сайта на БГ Радио http://gmn.bgradio.bg/ и продължава до утре, 22 май. На следващия ден, едновременно на две сцени в Бургас и Благоевград, ще бъдат обявени носителите на годишните музикалните награди в отделните категории.