Мария Савова е новият изпълнителен директор на Асоциацията на телевизионните продуценти в България. Решението бе взето единодушно от членовете на Управителния съвет на Асоциацията, повреме на последното заседание на Съвета.
Досега изпълнителен директор на Асоциацията беше собственикът на “Супернова медия” Явор Попов. Председател на АТП и до момента е Евтим Милошев, който беше избран за втори мандат в началото на месец ноември миналата година. Заедно с него за членове на Управителния съвет бяха преизбрани Мъгърдич Халваджиян, Димитър Митовски, Явор Попов и продуцента на Телеман – Боян Петков.


Мария Савова има над 13-годишен опит в сферата на връзките с обществеността. Управлявала е ПР и комуникационни кампании в сферата на корпоративните комуникации, политическия и институционален ПР, стратегическото консултиране и други. Нейни клиенти през годините са били “Мото-Пфое”, “Скандинавия моторс”, “Актавис”, Национална кардиологична болница, Детска академия по футбол на Пламен Марков, “Дженерали България Холдинг” и много други.
В момента в Асоциацията на телевизионните продуценти членуват компании, представлявани единствено от независими продуценти, които не са част от български медии.
Сред тях са “Олд скул”, “Глобъл вижън”, “Телеман”, “Междинна станция”, “СИА”, “Дрийм Тийм Прадакшънс”, “Камера”, “Супернова Медиа”, “Идалго Прадакшънс България”, “Черпак”, “Файв стар медиа”, “Блу Бокс Ентертейнмънт” и “Кейпстоун пикчърс” (бившата “Ноу фрейм медия”).