Конкурсът ASTRA Talent ще стартира четвърта година по ред. Международното арт състезание е организирано от сателитния оператор SES (Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG) в България, Чехия, Хърватска, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Сърбия.

Деца на възраст от 8 до 15 г. са поканени да нарисуват плакат, който демонстрира предимствата на сателитните услуги. За всяка картина, включена в конкурса, SES ASTRA ще дари по 1 евро на Хърватския Червен кръст. Средствата ще помогнат училищата пострадали от наводненията в Югоизточна Европа през 2014г. 

Конкурсът ASTRA talent ще продължи от 1-ви октомври до 30-ти ноември 2014 г. Жури от илюстратори и куратори в галерии ще избере 12 от предложените творби, които ще бъдат отличени с полезни награди.

Творбите трябва да бъдат качени през уебсайта www.astratalent.eu където те ще бъдат подложени на публично гласуване между 10-ти и 20-ти ноември 2014 г. Шест от творбите на децата, получили най-много гласове също ще получат награди.

“Резултатите от миналогодишното издание на конкурса показват колко креативни и талантливи са децата. Важно е, че инициативата винаги има и благородна цел. Тази година младите таланти ще имат възможността да помогнат на свои връстници, пострадали от природното бедствие”, обясни Барбара Узунова-Дримър, Маркетинг директор на SES ASTRA за Централна и Източна Европа.

“Хърватският Червен кръст все още се бори с последствията на наводненията, които нанесоха поражения в Югоизточна Европа през 2014 г. Ние сме много благодарни за подкрепата, оказана ни от SES и за творбите на тези деца, които ще допринесат за една добра кауза, чрез своят талант”, заявиха от Хърватския Червен кръст.

За допълнителна информация, моля, посетете: www.astratalent.eu

Снимка: en.wikipedia.org