Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков се опитва да превземе със сила ТВ7, оплакаха се от бившата телевизия на евродепутата.

В съобщение, разпространено късно вечерта в четвъртък, се казва буквално следното:

"Днес, 3 юли в 17.10ч. в офисите на ТВ7 нахлуха дузина татуирани охранители заедно с назначен временен синдик. Това действие е продължение на рейдърската кампания от страна на "Ноу фрейм медия България" ЕАД, която от броени дни е собственост на Николай Бареков и неговото искане за обявяване на ТВ7 и ББТ в несъстоятелност.

Обезпечителната заповед с дата на издаване 3.07.2014г. указва на временния синдик "да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника (ТВ7 ЕАД ) и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда". В разрез с указанието на Софийски градски съд, още в рамките на днешния ден, синдикът дойде, придружен, в нарушение на указанията на съда, от охранители, които се настаниха на етаж, нает от Балкан Българска Телевизия (ББТ).

Тези действия са демонстративно и грубо нарушение на предписанията на обезпечителната заповед. ТВ7 ЕАД ще сезира съда по надлежния ред за това нарушение".

От ТВ7 посочват още, че едновременно с охранителите в студиата и офисите са нахлули и служители, обслужващи политическия офис на "България без цензура". Те отказали да напуснат, въпреки настояването от на адвоката на телевизията.

"Ръководството на ТВ7 ЕАД изразява възмущението си от нарушаването на указанията на СГС и от неправомерните действия на охранителите и служителите на "България без цензура", се казва в заключение в тъжбата на телевизията.

При нахлуването на охранителите и синдика Бареков не е присъствал лично.

В края на миналия месец „Ноу фрейм медия България”, която стоеше зад партията на Николай Бареков "България без цензура", поискала ТВ7 да бъде обявена в несъстоятелност. Тези действия на „Ноу фрейм медия България” могат да се тълкуват като отзвук от признанието на Цветан Василев, че е финансирал „риалити шоуто”, с което започна политическият проект на Бареков. По същото време течеше шумният развод между банкера и Делян Пеевски.

Не е вярно

В петък от пресцентъра на партията на Бареков обявиха, че „старият мениджмънт на ТВ7 дублира гнусните атаки срещу „България без цензура” от нашите политически опоненти”.

„Управлението на телевизията се държи сякаш адвокатства на ГЕРБ и ДПС”, пише в съобщението .\

ББЦ няма как да влезе и никога не е влизала в тази телевизия. Нито един служител от офисите на партията не участва в новото ръководство на телевизията, което се представлява от синдик. Синдикът е вътре, защото компанията „Ноу фрейм медия България” ЕАД заведе иск заедно с още няколко компании, на които телевизията дължи многомилионни суми от години. Единствената връзка с Николай Бареков е, че „Ноу фрейм медия България” ЕАД реализира за ТВ7 неговото предаване „България без цензура” за сезон октомври 2013", казват от ББЦ.

„С днешна дата сумите, които телевизията дължи на тази компания, са около 5 милиона лева. За жалост вместо да плати, г-жа Тошева и ТВ7 станаха страна в политическия процес и сипят гнусни атаки срещу мен и самата партия”, казва Бареков цитиран от пресцентъра си.

„Надявам се синдикът да спре финансовите машинации и подмяната на договори, за които знам, че са извършвани през последните седмици в деловодството и в кабинета на изпълнителния директор на телевизията”, допълва той.

Съвсем си е вярно, даже

В рамките на деня, от TV7 разпространиха обръщение, от което се разбира, че в щурма на телевизията дейно участие е взел Христо Цирков от контролния съвет на "България без цензура".

"Временният синдик Велков, заедно с охранителите и в компанията на партийни функционери от „България без цензура“, начело с Цирков от контролния съвет на партия нахлу в помещенията на ТВ7 ЕАД. Без съдебна санкция разположи охранители в помещения на ББТ ЕАД, за която няма издадена обезпечителна заповед", посочиха от телевизията.

По същото време и журналистите от медията излязоха с обръщение до СЕМ и СБЖ, в което те разказват: "Станахме свидетели как безименни въоръжени лица бяха допуснати в нюзрума на българска национална медия. С репликата „ще ви разстреляме“ един от гардовете показа до каква степен той и колегите служат на реда и изпълняват закона".

Служители на медията потвърдиха пред bTV, че са обект на тормоз от страна на новите охранители. Те заплашвали журналистите, размахвали хладно оръжие и не ги пускали да излизат от нюзрума.

Ами, вярно е, ама не е вярно

Минути по-късно Николай Бареков излезе с нова позиция - наистина мутри са окупирали телевизията, но действеията им били насочени срещу синдика й.

"Тази нощ в телевизията наистина са проникнали мутри, но техните действия са били насочени срещу законно избрания синдик. Не приемам начина, по който бивши мои служители са заставени да говорят по мой адрес обиди и клевети", каза пред "24 часа" Бареков.

По думите му телевизията е с огромни дългове и "високите заплати, които бяха получавани през годините, няма да оцелеят даже и месец".

"Заклеймявам нахлуването на „охранители“ на територията на медията и смятам, че тяхното присъствие в телевизията трябва да бъде ограничено до законното присъствие на синдика. Надявам се в нюзрума всичко да бъде спокойно", каза евродепутатът.

Източник: http://btvnews.bg