На 8 май Съвета за Електрони Медии(СЕМ) е издал лиценз на БГНЕС за стартирането на новинарска телевизия. Канала ще има продължителност 24 часа и ще излъчва новинарски емсии и предавания. Според сайта на СЕМ канала има разрешение да излъчва по кабел и сателит като старта му е 8 май. Към момента обаче няма информация канала да е стартирал.

Информационна агенция БГНЕС стартира през 2001г . Тя е частна независима информационна агенция, която има за цел да информира бързо, точно и обективно за всички събития в страната и чужбина. Седалището на агенцията е в София. В централата се помещават основните редакции на агенцията: Вътрешна, международна, балканска, културна, бизнес и икономика, спортна.

Агенцията е в непрекъснат, денонощен режим на работа и ежедневно се публикуват не по-малко от 500 новини. В БГНЕС работят десетки журналисти, репортери и фоторепортери и оператори с дългогодишен професионален опит. БГНЕС има собствени кореспонденти в страната. За новините от чужбина се използват пълните пакети на световните агенции Франс прес, Ройтерс и ДПА.

БГНЕС е единствената агенция в България, която от 2002 години обслужва абонатите на най-големия мобилен оператор в България М-Тел. Всеки ден десетки хиляди абонати под формата на SMS, MMS, Video научават първи българските и световните новини от областта на политиката, спорта, шоубизнеса, медицината, програмата на кината, прогнозата за времето, борсовите новини, времето, хороскопа и т.н.

През септември 2004 година БГНЕС създаде първата частна Фото-агенция в България. На нейната официална страница всеки ден се публикуват над 1200 снимки от страната и чужбина от всички области. В началото на 2005-та година БГНЕС създаде и отделна спортна агенция.

В края на 2006 г БГНЕС започна да покрива всички основни събития в София и страната с видеоматериал. БГНЕС работи с професионална телевизионна техника. БГНЕС има авторски права върху над два милиона снимки, няколко хиляди телевизионни обекти. В началото на 2008 година БГНЕС създаде и отделна агенция Българска община

Абонати на БГНЕС са всички централни и регионални издания, десетки радиостанции от София и страната, телевизии, чуждестранни посолства в София, български дипломатически представителства в чужбина, чужди информационни агенции. През 2006 Агенция БГНЕС издаде уникалното спортно списание Мондиал 2006 и издава спортен всекидневник за Мондиал 2006.

Информационна агенция БГНЕС е съучредител и член на Международната Асоциация на частните информационни агенции. Интернет адресът на Агенция БГНЕС е www.bgnes.com. Агенцията е платена и достъпът до нея е чрез абонамент. Агенция БГНЕС публикува и десетки новини на безплатната си страница всеки ден. След старта си новия новинарски канал ще бъде пряк конкурент на NEWS7 и TV Европа другите два канала който излъчват новини.

Припомням,че преди време в България имаше още един новинарски канал RETV който обаче фалира и остава дупка в сферата на новинарските телевизии.

Очаквайте още подробности.