От 10 март късните новини на  Би Ти Ви вече ще започват с час по късно в 23:30 часа съобщава в-к Преса.

Повече от 13-години началният час на емисията беше в десет вечерта. Емисята ще продължи да е 30-минутна и пак ще е с двама водещи. Друга промяна е спирането на късните новини пред уикенда.

С промяната информационтите блокове на Би Ти Ви и Нова Телевизия отново влизат в пряк сблъсък за зрители, тъй като и двата ще започват по едно и също време.

За последно късните новини на Би Ти Ви и на Нова Телевизия излъчваха по едно и също време до Август 2012-та когато Нова телевизия първа измести свойте в 23:30 часа.

Решението е доста неочаквано защото именно емисията на Би Ти Ви бе втората най гледана в ефира след тези от 19 часа. През месец януари рейтинга показа, че и централната и късната емисия новини на Би Ти Ви са по гледани от тези на Нова Телевизия.

Едно от възможните обяснения,за тази промяна е ,че Би Ти Ви възнамерява скоро да предложи нови предавания и сериали в праймтаима както направи преди време и Нова телевизия.

Припомняме,че Нова телевизия преди дни направи родака в същия часови пояс като премести ''Господари на Ефира'' с 30 минути по-рано.

По непотвърдена информация Би Ти Ви прави тази промяна за да пусне ново предаване, което замени вече изтъркалото се до болка Шоу на Слави, което върви от 22:30 до към 23:30, а някой път и до 23:40-50.

Очаквайте подробности по темата скоро.