Биляна Гавазова стана първият журналист, отличен от Съюза по хранителна промишленост, за своята работа по отразяване на темите и форумите в областта на хранителния бранш. Водещата на емблематичната потребителска рубрика на „Тази сутрин“ по bTV „Чети етикета“ получи отличието по време на празника на индустрията на 23 ноември.

Събитието на най-голямата индустрия в България се провежда ежегодно с присъждане на отличия за успешни бизнес практики в бранша, като тази година за първи път сред отличените е и журналист. „Тази награда означава, че рубриката „Чети етикета“, заедно с „Тази сутрин“ и въобще екипа на bTV, успява да стигне не само до потребителите, но и до производителите, които е важно да бъдат изключително точни в това, което правят. Храната означава здраве, а когато говорим за здраве трябва да сме абсолютно сигурни в контрола и в безопасността на това, което слагаме на масата“, каза Биляна Гавазова по време на церемонията. „Чети етикета с Биляна Гавазова” е потребителската рубрика на „Тази сутрин” по bTV, която стартира през юни 2016 г. Още с появата си в ефир рубриката спечели доверието на зрителите и се превърна в тяхната трибуна за въпроси и сигнали.

Водещата Биляна Гавазова подготвя разнообразни и актуални теми за качеството на стоки и услуги, условията на пазара на труда, социални и образователни проблеми. Журналистическите материали, репортажи и интервюта на Биляна Гавазова обикновено предизвикват широк обществен дебат, както и незабавната реакция на държавните институции, проверки, експертни и консултативни съвети за подобряване качеството на живота на хората и дори предложения за промени в законодателството.